Lai izvairītos no pavasara noguruma, ikdienas uzturā pēc iespējas vairāk ieteicams iekļaut augļus un dārzeņus. Tie ne tikai sniegs organismam tik ļoti nepieciešamo enerģijas devu, bet arī būs kā gards našķis starp ēdienreizēm.
Turklāt tie jo īpaši labi garšos un koncentrētu vitamīnu devu nodrošinās, ja tiks pagatavoti svaigi spiestās sulās vai sulu kokteiļos.
“Dienas laikā ieteicams izdzert vienu līdz trīs glāzes svaigi spiestas sulas, turklāt tā spēs aizstāt pat otrās brokastis vai launagu. Taču jāatceras, ka sulas ir koncentrēts produkts un tās nav ieteicams lietot neierobežoti,” stāsta uztura speciāliste Liene Sondore.
Lasi vēl: Kāpostu un rutku sula. Ko labu tās dara organismam?
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kā pareizi pagatavot svaigi spiestu sulu!